Bonnenverkoop - LUYCKX RAF - Belsele

10: LUYCKX RAF - Belsele

Start : 9/01/2021 12:00:00
Einde : 27/01/2021 20:00:00
Status : Veiling afgelopen, u kunt niet meer bieden.

een jonge duif op afspraak

Als er op uw naamkaartje de titel “Mister Olympiade” te lezen staat heb je al iets bereikt in de internationale duivensport. Ik heb het hier over de Waaslandse vedette Raf Luyckx uit het Oost-Vlaamse Belsele. Draait nog steeds volop mee in de provinciale en nationale duivensport. Akkoord, de titel “Mister Olympiade” is al van een tijdje terug maar als duivenliefhebber mag je van mij daar een gans leven met pronken. Het waren indertijd de “Blauwe Floeren” (1ste Olympiade duif in Zuid-Afrika) en de “Bleken Olympiade” (3de Olympiade duif te Zwitserland) die al deze aandacht naar Belsele trokken. Met zijn fameuze “Tomba” had Raf de beste internationale Barcelona-duif tussen 1995-2003! U leest het goed, het gaat hier inderdaad over een klassement van zeven edities vanuit Barcelona, enkel weggelegd voor de allersterksten! Ik kan zo wel nog een tijdje doorgaan, de vele duivenfoto’s in Raf’s veranda bewijzen en herinneren iedere bezoeker het nu al enorme palmares van de kolonie Luyckx.
Ook zijn “jonge” helpster Marie-Louise is een belangrijke schakel in de huidige successtory ten huize Luyckx. Enkele jaren geleden overleed Marie-Louise haar man. Deze was een goede vriend van Raf en zelf ook een verdienstelijk liefhebber. Kort na zijn overlijden zat Marie-Louise ineens zonder duiven en dat “miste” ze toch. Daarom vroeg ze aan Raf om er haar enkele te kweken. Raf had een beter idee; hij stelde haar voor om iedere dag wat bij hem te komen helpen en voilà het succesduo was geboren. Het is mooi om zien hoe Marie-Louise haar “beestjes” verzorgd, zowel de jonge duiven als Raf zijn honden luisteren op het eerste woord.
Een “jong” kweekhok
Eind 2011 verkocht Raf zijn beste kweekduiven en vliegertoppers. Om deze “aderlating” niet te hard te laten aankomen, kweekte hij er nog een ronde jongen uit. Deze laatste ronde, bestaande uit het “oud” ras, werd daarna gekoppeld aan het beste van de West-Vlaamse legendes Silvere Toye uit Otegem (lijn “Zatopek”) en Filip en Nicolas Norman uit Knokke-Heist (lijn van hun beruchte “Zorro”). Ook van huidig nationaal fondkampioen André Vaernewyck uit Waregem verhuisden er enkele juweeltjes richting Belsele. En dat de huidige kweekduiven niet moeten onderdoen tegenover de oude (succes)- generatie bewijst deze schitterende provinciale titel bij de jonge duiven.

 
vliegweer racingpigeons Duivenspel.be Uw advertentie hier?

Laatste biedingen

Geen biedingen gevonden